Unitas 1 verliest nipt van Purmerend

Unitas 1 probeert uit het degraderingsgevaar te komen tegen het sterke Purmerend. Met veel strijdmoed reisten we naar Purmerend, maar omdat Grigori Kodentsov niet kon mocht ik als invaller mee.

Ikzelf speelde tegen Enrico Blees. Ik maakte een fout waarna mijn tegenstander ongenadig hard toesloeg. Ik verdedigde nog goed en kwam iets minder te staan maar onder de druk gaf ik op de 37e zet een stuk weg met 2 min op de klok. 0-1

Martin speelde tegen Giel Spaans en had een moeilijke partij. Giel had het loperpaar en een vrijpion en in het eindspel bleek het onmogelijk de vrijpion in samenwerking met de 2 lopers te stoppen.0-2

Jan speelde tegen Yong Hoon de Rover een Koningsindische opening waar zijn tegenstander kwam met het nieuwtje …a6. Jan speelde daarna niet optimaal en kwam verloren te staan. Jan maakte op goed geluk wat complicaties en toen zijn tegenstander ineens een paar gekke zetten speelde kwamen beide spelers uit de strijdwolken remise overeen. 2.5-0.5

Adrian speelde tegen Dimitri Reinderman en had zich als doel gesteld het minimaal 2 uur en 1 minuut vol te houden. Adrian heeft niets te klagen want hij hield het wel 4 uur vol. Ik dacht dat hij de hele tijd wat beter stond maar hij werd beetje bij beetje achteruit geduwd. Hij verloor een pion en daarna ook nog eens de kleine kwal. Nu gaan beide spelers met een goed gevoel naar huis Adrian omdat hij het 4 uur vol hield en Dimitri omdat hij won. 3.5-0.5 Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.