Homburg Apeldoorn 2 haalt twee matchpunten op bij Fischer Z

Na een maand waarin Wijk aan Zee alle schakers en schaakactiviteiten voor zich opeiste, was het eindelijk weer tijd voor de vaderlandse schaakcompetitie. Niemand van het team was blijkbaar ter plekke inspiratie op gaan doen omdat het via internet alles makkelijker te volgen was, begrijpelijk. De reis ging naar Amsterdam alwaar het team van Fischer Z ons (zonder uitnodiging) op zou wachten. Tot nu toe hadden ze de “makkelijkere” teams de punten afhandig gemaakt. Daar moest volgens ons maar eens verandering in komen.

Omdat de locatie (Batavia-cafe) dicht bij het Centraal Station ligt is het uiteraard vanzelfsprekend om met de trein naar Amsterdam te gaan. Op het Apeldoornse station wordt Freddie direct op scherp gezet als hij zijn pinpas niet terugkrijgt uit dat “k**-apparaat” voor de treinkaartjes. Geduld geduld is een schone zaak, want als Freddie op zoek gaat naar een sloophamer annex drilboor kiest het apparaat tickets voor zijn pasjes en spuugt de pas maar weer uit. Hij is gewaarschuwd!

Lees verder…

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.