KNSB: DSC Delft 2 – Messemaker 1847 1

Messemaker Vlaggenschip sprokkelt één puntje bij elkaar in Delft!

In deze voor Messemaker cruciale wedstrijd ging het eigenlijk om 4 punten, bij winst blijft Delft onderaan en stijgt Messemaker naar een aanvaardbare 7e plaats, maar in een zinderende wedstrijd kwamen we niet verder dan één punt. Al snel had Erich Karstan remise door driemaal dezelfde stelling, Peter Ypma offerde een stuk voor 3 pionnen, maar moest na een lange zit de koning omleggen. Remise volgde voor Ben van Geffen, er zat niet meer in, Reint van der Knijff ging onderuit in een Spaanse partij. Arjan van der Leij en Ed Roering trokken de zaak weer gelijk door hun winst. Tussenstand 3 – 3. Met nog te gaan invaller IM Peter Scheeren aan het eerste bord en Bernhard van der Knijff aan het laatste bord. Bernhard ging tot het gaatje, maar zijn tegenstander beheerste het eindspel en maakte er 4 – 3 van. Peter kon, in het verre eindspel, op onnavolgbare wijze zijn opponent Ted Barendse naar een verloren stelling maneuvreren, waarna de stand eindigde in een voor Messemaker uiteindelijk teleurstellende puntendeling. Lees meer….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.