Valentijns verdriet in Roemenië

Terwijl afgelopen zaterdag Erwin l´Ami , Jan Smeets (beide HSG) en Jan Werle( Groningen) aan de bak moesten voor de zesde ronde van de KNSB competitie begonnen hun respectievelijke Roemeense partners, Alina l’Ami (geboren Motoc), Ioana- Smaranda Padurariu en Iozefina Paulet, hun strijd om het dameskampioenschap van Roemenië. Alina (foto links), Ioana (midden) en Iozefina (rechts). Alina (25) is de oudste van het stel, daarna komt Ioana (die deze maand 24 wordt) en Iozefina is de jongste , zij wordt deze maand 22 jaar. Bijzonder is dat alle drie de dames geboren zijn in het Roemeense stadje Iaşi en ook alle drie lid zijn van de schaaksectie van CS Politehnica Iaşi. Alina en Iozefina staan in Roemenië bekend als talentvolle damesgrootmeesters en Ioana als talentvolle damesmeester.

HSG

Jan won zijn partij tegen GM Sebastian Siebrecht , die we ons nog herinneren van zijn partij tegen Illya Nyzhnyk in Wijk aan Zee. Erwin won zijn partij van IM Merijn van Delft en daarmee kwam de eindstand van HSG tegen Homburg Apeldoorn op 8,5 – 1,5 en staat HSG na de zesde ronde al mijlen ver voor op de concurrentie.

Joop van Oosterom sluit tijdperk af

Aan alle mooie dingen komt een eind, maar voor schakers is het een schok dat dit ook geldt voor de sponsoring door Joop van Oosterom. Zijn toernooien beleven dit seizoen hun laatste editie en zijn club HSG is op zoek naar een nieuwe sponsor. Na dertig jaar, een unieke periode voor clubsponsoring. Dit artikel van de hand van Johan Hut verscheen eind vorig jaar in de Gooi- en Eemlander en op de site van Schakersinfo. Lees meer

Advertentie op de HSG site

‘Als sponsor van HSG speelt uw bedrijf in de top van de eredivisie van de landelijke schaakbond, al heet de eredivisie in schaakland Meesterklasse. HSG, clubkampioen van Nederland in 2008, 2009 en 2010 en waarschijnlijk 2011 is op zoek naar een nieuwe sponsor. Tot het huidige team behoren topgrootmeesters als Loek van Wely, Jan Smeets, Erwin l’Ami, Daniel Stellwagen, Yasser Seirawan, Friso Nijboer en de jonge belofte voor het wereldkampioenschap: Anish Giri.

Met uw steun bieden rendementen uit het verleden een garantie voor de toekomst!’

Alina l’Ami speelt ook voor HSG en komt uit in het tweede team in klasse 2A van de KNSB competitie. Haar score is op dit moment 2 uit 3. In klasse 2A gaat En Passant aan kop met 12 uit 6. Voor En Passant spelen o.m. : Sosonko, Böhm, Peng en Lanchava.

Groningen

Grootmeester Jan Werle speelde gelijk tegen meester Benjamin Bok en daarmee kwam de eindstand Utrecht – Groningen uit op 6,5 – 3,5, een gevoelige nederlaag voor Groningen.

Iozefina komt ook uit voor het eerste team van Groningen, ze heeft op dit moment een score van 2,5 uit 4.

Bij het Schaakfestival Groningen is zij ook actief bij het begeleiden van talentvolle jeugd, dit doet zij samen met Erik Hoeksema.

Kampioenschap van Roemenië

Het kampioenschap van Roemenië wordt vanaf 12 februari gehouden in het plaatsje Sarata Monteoru, ruim 25 kilometer vanaf Buzau. De dames spelen 9 ronden en er zijn 35 deelnemers, de heren spelen 11 ronden en er zijn 138 deelnemers.

Bij de heren zijn 6 partijen live te volgen en bij de dames 3. Er zijn veel storingen, dus het is behelpen met het volgen van de live-partijen.

Vandaag, op Valentijnsdag ,werd de derde ronde gespeeld . Alleen voor de damesmeester Ioana was het feest. Ioana, als 11de geplaatst, versloeg de WNM Dorina Florea die als 20ste was geplaatst. De twee damesgrootmeesters verloren allebei.

Iozefina, als 4de geplaatst, verloor van WCM Madelina-Maria Anusca, die als 15de geplaatst was.

Alina, als 3de geplaatst, verloor van de als 10de geplaatste damesmeester Angela Dragomirescu.

Na drie ronden hebben Iozefina en Ioana 2 punten en Alina 1,5 punt.

Toch bijzonder dat drie Roemeense schonen een Hollandse schaakgrootmeester aan de haak hebben geslagen. Wij zijn benieuwd wat de heren op deze Valentijnsdag voor hun geliefden in petto hebben.

Voor de toernooisite klik hier

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.