Het 17e J. de Kluyver Jeugdschaaktoernooi

Op 16 april is er een heel gezellig, spannend en sfeervol toernooi. Dit jeugdtoernooi te Spijkenisse is geschikt voor elk niveau schaker, van beginnende schaker tot landelijke top.

Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro, dat is inclusief de popcorn, ijs, suikerspin en prijs die iedere deelnemer krijgt. In de A-, B- en C-categorie zijn mooie geldprijzen te winnen en daarnaast zijn er voor alle categorieën prachtige bekers.

Het is een van de grootste jeugdschaaktoernooien van Nederland en er doen ook spelers uit zustergemeente Thetford (Engeland) mee. Vorig jaar wist FM Matthew Tan de Invitatiegroep te winnen. Julian van Overdam won toen in de A-categorie. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van een schaakvereniging, waardoor het toernooi ook erg leuk is voor schoolschakers en huisschakers.

Het toernooi wordt gehouden in OSG De Ring van Putten en telt mee voor de Grand-Prix reeks van de Rotterdamse Schaakbond. De resultaten van de B- t/m E-categorie tellen voor de KNSB jeugdrating. Een Internationaal Meester geeft gedurende het toernooi een simultaan waar alle deelnemers aan mee mogen doen.

Er wordt gespeeld in 5 leeftijdscategorieën, waarvan de oudste voor spelers t/m 25 jaar en begeleiders is. Daarnaast is er een invitatiegroep voor winnaars van voorgaande jaren en andere landelijke topschakers, hun partijen zullen live op het Internet te volgen zijn.

Het toernooi staat al jaren bekend om zijn goede sfeer en Schaakvereniging Spijkenisse zal er ook dit jaar weer alles aan doen om zowel de spelers als begeleiders het zo goed mogelijk naar de zin te maken.

De website van het toernooi is: www.jeugdtoernooi.sv-spijkenisse.nl.

Op de website kunnen spelers zich aanmelden, de historie van het toernooi bekijken, meedoen aan een prijsvraag (vóór 1 maart) om gratis deelname te winnen en meer informatie (en foto’s) vinden.

Vragen kunnen aan toernooidirecteur Rick van der Pluijm gesteld worden via of door te bellen naar 06 - 1111 0146.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.