Twan Burg houdt ook stand tegen Gurevich

Twan Burg uit Schijndel is in het Franse Cappelle la Grande voorlopig het toernooi van zijn leven aan het spelen. In de derde ronde werd hij met zwart gekoppeld aan Mikhail Gurevich. Hoewel zijn rating van 2613 dat misschien niet helemaal meer aangeeft, is deze man een geweldenaar.

De voormalige Sovjetspeler heeft even bij de wereldtop behoord. Maar Twan hield stand in een Konings-Indiër, waarin hij zelfs beter, tot misschien gewonnen, heeft gestaan. U kunt de partij via de viewer naspelen. David Miedema blijft het ook uitstekend doen; hij versloeg een lager geklasseerde. Datzelfde lukte Stefan Kuipers helaas niet; hij moest in het zand bijten tegen Wlodarczyk met ‘slechts’ een rating van 2004.

Van de sterkste Nederlandse spelers wederom een klein overzichtje met de resultaten uit de derde ronde:

Hieronder de Gurevich-Burg en twee van de familie Roelofs die we doorgestuurd kregen:

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.