Twee winnaars bij visueel gehandicapten

In Nunspeet werd vanaf donderdag 24 februari tot en met zondag 27 februari het 6e ONK gespeeld. Dit is een open 6 ronde Zwitsers toernooi, georganiseerd door de NSVG (Nederlandse Schaakvereniging van Visueel Gehandicapte). Naast visueel gehandicapte spelers uit verschillende landen mogen er ook niet visueel gehandicapte spelers meedoen. Er werd gespeeld in 2 groepen, Een A groep van 14 deelnemers en een B groep van 21 deelnemers.

Het toernooi was spannend tot op het laatste moment. In de A groep werd de eerste plek gedeeld door Sergio Harnandan uit Zeist en Gennadiy Gelman uit Baku (Azerbeidzjan), met een score van 4.5. Sergio werd daarmee ook beste NSVG-lid.

In de B-groep was Martinus Spriensma de enige met een score van 5 en daarmee winnaar. Beste vrouwelijke deelneemster was Marieke de Lange.

Meer informatie over dit toernooi is te vinden op de website van de NSVG: www.nsvg.nl.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.