Groots schaakfestijn voor basisscholen uit de Rotterdamse regio

PERSBERICHT

Op zaterdag 5 maart doen bijna 250 kinderen mee aan het kampioenschap voor basisscholen uit de Rotterdamse regio. Het Erasmiaans Gymnasium heet iedereen welkom deze dag.

Kampioenschap

Bijna 50 teams (per team 4 leerlingen + reserve) doen mee aan het kampioenschap. De helft doet mee in de groep voor gevorderden en de andere helft in de groep voor beginners. Tussen 17.00 en 18.00 uur worden de bekers uitgereikt. Onder alle deelnemende leerlingen worden schaakcomputers en schaakboeken verloot.

Maak je eigen schaakspel

Elf basisscholen doen mee aan de ontwerpwedstrijd. Vijftien ontwerpen worden zaterdag tentoongesteld. Alle aanwezige leerlingen en de ongeveer 100 aanwezige volwassenen kunnen zaterdag hun stem uitbrengen voor het beste ontwerp. Voor de winnende scholen zijn er geldprijzen ter beschikking gesteld door het Rotterdamse Schaakstukkenmuseum. Aan het eind van de dag worden de winnaars bekend gemaakt.

Schaakkunst (tekenen, schilderen, kunstkaarten, T-shirts etc.)

Er wordt zaterdag veel aandacht besteed aan schaakkunst voor en door kinderen.

Raindropchess

Raindropchess® heeft een aantal mooie eigenschappen van het normale schaakspel toegepast in een geheel nieuw en zeer dynamisch spel. Het speldoel is gelijk gebleven: de koning van de tegenstander schaakmat zetten. Het nieuwe spel wordt zaterdag gedemonstreerd.

Het nieuwe Rotterdam Schaakspel

Tussen de partijen door kunnen kinderen en volwassenen met het Groot Rotterdam Schaakspel spelen. De stukken van dit spel stellen imposante gebouwen voor uit de Rotterdamse architectuur. Naast het Groot Rotterdam Schaakspel is er inmiddels ook een fraai tafelmodel gelanceerd.

Nadere gegevens speellocatie:

Erasmiaans Gymnasium

Wytemaweg 25

3015 CN Rotterdam

Tel.: 010-4360045

Organisatie van het schaakfestijn:

Erasmiaans Gymnasium, Rotterdamse Schaakbond en Schoolschaakkoepel Erasmus.

Informatie:

T. Koorevaar, tel. 010-4820575

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.