Erasmiaanse Schoolschaakkampioenschappen groot succes

De jeugd krijgt er geen genoeg van!!

Wat een geweldige schaakdag hebben de scholieren èn de organisatie van het RSB kampioenschap voor teams uit het basis – en voortgezet onderwijs mogen beleven dit weekend. Ruim 200 kinderen hadden hun weg naar het Erasmiaans Gymnasium gevonden om in de diverse toernooien de degens te kruisen. Voor heel veel kinderen (en ouders) was dit hun eerste toernooi en dat was aan het eind van de dag ook wel aan hun af te zien. De wangetjes werden alsmaar roder, zweetdruppeltjes parelden, vesten en truien gingen uit en er werd gestreden tot de laatste snik. Opvallend vond schrijver dezes ook het aantal keren dat er in situaties van grote overmacht van de ene partij toch nog naar het ‘pat’ geknokt werd door de andere partij. Heerlijk om te zien. Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.