Open NK Schoolschaken VO op 2-4-11 in Amsterdam

Vorig jaar werd als reactie op de mededeling dat de finale van het NK Schoolschaken snelschakend op internet gehouden zou worden door drie mensen snel een schoolschaaktoernooi georganiseerd. Schoolsnelschaken op internet is immers ook leuk, maar heel erg anders dan gewend.

Vorig jaar wilden we aantonen dat het daadwerkelijk met bord en stukken spelen met schoolgenoten aan een sociale behoefte voldeed. Daarom is het toernooi op het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam uit de grond gestampt. Het voldeed inderdaad aan een behoefte. Daarom heeft het toernooi van de KNSB een officiële NK-status gekregen.

Dit jaar zijn er omstandighdeden waardoor het ineens naar Amsterdam verhuisde. Dat weet ik al anderhalve dag of zo.

Alsjeblieft, benader middelbare scholieren uit je omgeving om hieraan bekendheid te geven. Ik heb nog tweeënhalve week. Over anderhalve week beslis ik of het al dan niet definitief doorgaat.

Namens de Schaakbond Groot-Amsterdam,

Rozemarijn Vos

Noot Redactie: opnieuw geplaatst op 24-3

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.