Valse beschuldigingen

Gert Ligterink, 30 maart 2011

Zijn e-column ‘Valse beschuldigingen’ begint met :

´Zes jaar geleden voorspelde ik op deze website dat de deelnemers aan het Tata Steel toernooi in de nabije toekomst bij de ingang van de speelzaal op elektronische apparatuur zouden worden gecontroleerd. Ik wou dat ik het niet had geschreven en ik dank de hemel en het comité dat ik ongelijk heb gekregen.

Detectiepoortjes horen niet bij een toernooi, waarin de uitgenodigde spelers eregasten zijn. Organisatoren en toeschouwers verwachten van hen dat ze hun best doen en de vanzelfsprekende sportieve regels in acht nemen. Wie ze door een detectiepoortje leidt, gedraagt zich als een gastheer die zijn gasten fouilleert voor ze aan tafel gaan.

De praktijk heeft overigens bewezen dat controles op elektronica weinig nut hebben. Wie vals wil spelen, laat zich niet door een detectiepoortje weerhouden. Het recente schandaal rond de Franse olympiadeploeg maakte duidelijk dat spelers in samenwerking met handlangers de boel eenvoudig kunnen belazeren.´

Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.