Terug achter het schaakbord…

Een kort overzicht van komende schaakactiviteiten.

Na een korte maar belangrijke periode op school ga ik me binnenkort weer aan het schaken wijden. Over enkele dagen vinden in het recreatieoord Orbita, in de omgeving van Krasnodar, de Russische teamkampioenschappen plaats. Het wordt gehouden van 11 tot 24 april.

Russische ‘Premier League’

Aangezien dit een van de sterkst bezette toernooien ter wereld is, zie ik reikhalzend uit naar dit evenement. Bovendien verheug ik me op het komende bezoek aan Rusland.

Sigeman & Co 2010

Sigeman & Co

Na dat toernooi hoop ik weer deel te nemen aan een klein, maar befaamd toernooi in de Zweedse stad Malmö: het Sigeman & Co Schaaktoernooi, dat gehouden wordt in juni a.s. Ik bewaar goede herinneringen aan de vorige keer…

Nederlands kampioenschap

Weer wat later vindt het de strijd plaats om het Nederlands kampioenschap. Daarin hoop ik mijn titel van 2009 te heroveren. Dit keer zullen Ivan Sokolov en Erwin L’Ami deelnemen (en wellicht de regerend kampioen Jan Smeets), dus het toernooi is weer sterk bezet. Ook hier zie ik met spanning naar uit.

Dortmund 2011

Het wordt een drukke zomer voor me. Weer wat later (in juli) neem ik deel aan het bekende Sparkasse-toernooi in Dortmund. Dit jaar vinden we in het deelnemersveld grote namen terug: Vladimir Kramnik, Ruslan Ponomariov, Hikaru Nakamura, Le Quang Liem, Georg Meier en (u raadt het al) mijn eigen naam.

Tot zover mijn planning voor de komende maanden. Ik zal proberen in elk van die evenementen sterk voor de dag te komen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.