Brinkman wint Kempertoernooi

Kees Brinkman is overtuigend winnaar geworden van het Kemper Schaaktoernooi in Alblasserdam. Hij won al zijn partijen. Brinkman won niet alleen in zijn eigen woonplaats, maar hij won ook het toernooi dat werd georganiseerd door de vereniging waarvan hij voorzitter is, schaakvereniging Alblasserdam/Papendrecht. In zijn openingstoespraak wees hij op het feit dat jong en oud, man en vrouw de weg hadden gevonden naar de speelzaal in Landvast. Daarna begon Brinkman aan zijn zegereeks, waarbij hij ook de 13-jarige Maarten van Harten uit Leiden versloeg. De jonge Leidenaar werd tweede. Henk Prins uit Sliedrecht en Ral Simon uit Dordrecht deelden de derde plaats. Het meeste applaus was echter voor de pas 7-jarige Eva van Harten uit Leiden, die 1,5 punt uit zeven partijen scoorde.

De 7-jarige Eva van Harten uit Leiden stond haar mannetje tijdens het Kemper Schaaktoernooi

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.