Eén enkele partij

Gert Ligterink, 20 april 2011

Zijn e-column´Eén enkele partij´ begint met :

´Vroeger, voordat de Elo-rating bestond, was het mogelijk op grond van één enkele partij een uitnodiging te krijgen voor het mooiste toernooi ter wereld. Ruim vijftig jaar geleden mocht de Indiër Manuel Aaron meedoen aan het Hoogovenstoernooi in 1962 omdat hij twee jaar eerder tijdens de olympiade in Leipzig Euwe had verslagen. Aaron presteerde weinig in Beverwijk, maar hij wist de laatste plaats te ontlopen.

Ik moest aan Aarons invitatie denken tijdens het Europees kampioenschap in Aix-les-Bains. Het duurde lang voor dat toernooi mij in zijn greep kreeg. Ik volgde de Nederlanders tot duidelijk werd dat ze geen rol van betekenis zouden spelen. Daarna verflauwde mijn belangstelling zo ernstig dat ik soms vergat naar de uitslagen te kijken, laat staan naar de partijen.´

Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.