Speel zelf de Noordzee Opening

Ernst Timmer heeft voor zijn boek De Noordzee Opening naast een naam ook aan ieder hoofdstuk een schaakzet meegegeven. Alle hoofdstukken bij elkaar vormen op deze manier een miniatuur schaakpartij die er als volgt uitziet:

1.c4 f5 2.Pc3 Pf6 3.Dc2 g6 4.e4 fxe4 5.Pxe4 d6 6.Ld3 Pxe4 7.Lxe4 Pd7 8.Lxg6+ hxg6 9.Dxg6# 1–0

Speel zelf de Noordzee Opening

Het zou leuk zijn op praktische wijze de Noordzee Opening verder te ontwikkelen waarbij de zetten t/m de vierde zet van wit uitgangspunt moeten zijn. Dit kan op een praktische manier gebeuren door partijen te spelen, te noteren en te analyseren en deze naar Schaaksite.nl te sturen. We zullen dan regelmatig publiceren. Ook natuurlijk leuk voor een thema-toernooitje of een thema- simultaan.

Verloting : wees er snel bij!!

In samenwerking met Uitgeverij Prometheus verloot Schaaksite.nl tien exemplaren van De Noordzee opening. Deelname hieraan is gratis. Iedereen die in aanmerking wil komen voor dit boek kan een E-mail sturen naar , onder vermelding ‘Noordzee’ De termijn van inzenden sluit op Koninginnedag, 30 april 2011.

Zorg dat je er tijdig bij bent!

Zie ook onze eerdere publicaties:

Boekbespreking van Simon Gribling

Ernst Timmer stelt zich voor

column van Huub van Dongen

overzicht boekenverloting 2011

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.