Amersfoort promoveert niet…

Verliezen van de nummers 9 en 10 en hierdoor niet promoveren, hoeveel teams zouden dat kunnen zeggen?

Het overkwam Amersfoort dit seizoen; in de 1e ronde verliezen van LSG 8 en toegegeven de sterren stonden gisteren niet gunstig; wederom met de auto naar een uitwedstrijd en wederom om 12 uur beginnen. Dat kan haast niet goed gaan en inderdaad een 5-3 nederlaag waarover later meer.

Ik wist natuurlijk allang dat het niets zou gaan worden, ik ben namelijk in 25 jaar externe competitie nog nooit gepromoveerd en zal ook naar alle waarschijnlijkheid nooit meer gaan promoveren. Het zijn van die negatieve gedachten waar je je teamgenoten uiteraard niet mee lastig wilt vallen, maar een verrassing voor ondergetekende was het dus niet.

Het tabelletje van klasse 2b doet ook heden ochtend nog pijn aan de ogen; LSG 11 met 2 mp’s onderaan, de Eenhoorn 24 met 4 mp’s op plek 9. Gatverdamme, hoe zet een mens zich over zoveel leed heen? Gelukkig mag er morgen weer gewerkt worden…

Het speellokaal van de Eenhoorn is niet makkelijk te vinden; ergens weggestopt achterin een winkelcentrum waar weinig leven meer in zit; zo’n grijze betonnen kolos met van die lullige overkappingen en veel leegstand, voer voor stadssociologen!

Bij aankomst bleken de klokken reeds aangezet, we kwamen 9 minuten te laat binnen en dan weet je en voel je aan al je vezels dat dit niet een wedstrijd gaat worden waarbij je na afloop nog gezellig gaat zitten keuvelen met de tegenstanders.

Bij het aanschouwen van de opstelling bleek de Eenhoorn gekozen te hebben voor een tactische opstelling (ha ha, echt waar); de borden 6 t/m 8 zaten op 1 t/m 3, niet dat het heel veel zou moeten gaan uitmaken want het spelersmateriaal stelt daar in Hoorn niet bijster veel voor.

Vervelend is het wel, dat gedoe met dat schuiven in die opstellingen; wij van Amersfoort nemen iedere wedstrijd een zak met neutrale toeschouwers mee en de enorme krachtsverschillen die je door die tactische ellende dan krijgt voorgeschoteld is ook voor hen, de neutrale toeschouwer, niet om aan te zien.

Matthew (2) trof dus hun 7e bordspeler aan en was na een uur of 3 spelen klaar; het schijnt de eerste 10 zetten nog wel aardig te zijn geweest maar daarna vooral eenrichtingsverkeer.Helaas werkte op dit bord het doorwrochte tactische concept van De Eenhoorn niet. René (1) kreeg een halmaspeler als tegenstander; het leek allemaal nergens naar, niet om aan te zien, ik snap er de tactische zin niet van, wellicht kan een voetbaltrainer mij eens bijpraten over hoe dat nou werkt met zo’n tactisch concept want voor mij is het allemaal ossenworst. Goed, Rene was dan wel als laatste klaar maar stond binnen het uur gewonnen en heeft toch zeker een zet of 30 met een stuk meer gespeeld, gezellig. Bram (3) heeft een moeizaam seizoen maar trof ook al zo’n ‘opgeofferde’ speler, een tegenstander vol goede moed overigens want naar ik begreep had ie op de woensdagavond nog de 3e voorronde van de wijkbingo weten te winnen. Voorwaar een prestatie van formaat en met het geknoei van Bram in het achterhoofd leek hier wel een verrassing in te zitten.Niets van dit alles; binnen 4 uur spelen was het ook hier afgelopen voor de Eenhoorntjes, en feitelijk een 3-0 tussenstand.

De overige borden gaven na een uur of 3 spelen het volgende beeld; Peter (7), OGT (4) en Dimitri (5) duidelijk beter tot gewonnen stellingen, André (8) verloren en ondergetekende mistig, zeer zeer mistig. Het zou allemaal anders gaan lopen; Ons Grote Talent verrekende zich ergens en kon na de 40e een nul noteren, Peter liet z’n voordeel volledig verzanden en raakte ook nog eens een stuk aan waardoor mat niet meer te voorkomen was.Andre had toen al verloren en een 4-4 tekende zich af, achteraf bleek 4-4 overigens nog genoeg te zijn voor promotie…

Wat zal ik dit keer eens over m’n eigen partij zeggen?De post trouw-dip houdt vooralsnog stevig aan; een geniale ingeving bleek gewoon een pion te kosten en de tactische verwikkelingen die hierop volgden hadden geen effect, derhalve een nul. Met 1 schamel punt uit 6 partijen de competitie eindigen, het is me niet eerder gebeurd. Volgens mijn vrouw is er geen sprake van een post trouwschaakdip maar kan ik gewoon niet schaken, kan ik trouwens ook niet bridgen en ruim ik ook veel te weinig de vaatwasser in. ..

Dimitri wist zijn voordeel in de tussentijd ook nog weg te geven en na het optrekken van de rook een 5-3 nederlaag en tal van sombere gezichten. Ach somber, ik wist natuurlijk allang beter. Wel jammer dat tijdens het likken der wonden de dorpsgek nog kwam melden dat we geluk hadden omdat de digitale borden niet hadden gewerkt. Ja, wat moet je hier nou weer mee? Ach, ik wist natuurlijk allang beter…

Nog even terug naar afgelopen seizoen;

Zonder de inbreng van Matthew (8/8 en 5/5 in de beker) waren we rond plek 5 of 6 geëindigd, dus we moeten het mislopen van promotie niet groter maken dan het is. Zonder onze super gm stellen we maar weinig voor, een stelletje hardwerkende prutsers zijn we, niet gehinderd door enig schaakinzicht. Dimitri en OGT wisten zich met 6.5 uit 8 te onttrekken aan de malaise en ook René met een plus 2 score heeft het goed gedaan.Maar ja, een team bestaat uit 8 spelers en de overige 4 vielen fors, zeer fors tegen.

Ik feliciteer de reserves van KC met hun promotie en wens de Eenhoorn 33 volgend jaar veel plezier in de 3e klasse, wellicht doet een der spelers komende zomermaanden nog een leuk tactisch ideetje op.

Lukas

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.