Ulf

Gert Ligterink, 13 mei 2011

Zijn e-column ‘Ulf’ begint met :

‘Over de titel hadden de auteurs wel wat langer mogen nadenken, maar dat neemt niet weg dat het door Jürgen Kaufeld en Guido Kern geschreven boek Grandmaster Chess Strategy de laatste weken een aangename metgezel is geworden. `Wat amateurs kunnen leren van Ulf Anderssons positionele meesterwerken’ is de aanbeveling in de subtitel. Deze amateur heeft niet de illusie dat hij nog iets kan leren. Maar genoten heeft hij zeker.

Het is opvallend dat de auteurs meteen ter zaken komen met `Het spelen tegen twee zwaktes.’ Aan een biografie van Andersson hebben ze zich niet gewaagd. Ze volstaan met de vermelding van zijn geboortedatum en een lijst van zijn beste toernooiresultaten. Ik kan mij voorstellen dat lezers die Andersson slechts kennen als een naam uit het verleden meer willen weten.’

Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.