Anish Giri zaterdag in Wenen

Anish Giri is tegenwoordig een van de meestgevgraagde schakers (en schaakschrijvers) ter wereld. Het is moeilijk te geloven dat hij ook nog op gewoon op school zit. Nu is hij in de Franse competitie in Mulhouse bezig, volgende week gaat hij al weer in Malmö spelen.

Tussendoor vind Anish ook nog tijd voor goede doelen. Recent speelde hij een simultaan in Petten voor een bronproject in Nepal. Deze zaterdag schaakt hij in Wenen om gratis schaakonderwijs voor sociaal benadeelde basisscholieren te steunen (zie www.schulschach.at).

Deze keer is het geen gewone maar een kloksimultaan aan acht borden. Zijn tegenstanders zijn de zes beste mannelijke en twee beste vrouwelijke Oostenrijkse jeugdspelers met een gemiddelde rating van 2243. Het match kan vanaf rond 15.45 uur live gevolgd worden op www.chess.at/live

Groetje,

Stefan Löffler

Obmann

Spielend Schlauer Schachkurse (ZVR 749160222)

www.schachkurse.at

Tel: 0650 / 2189098

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.