Persbericht: grootste schaakevenement in West-Europa

Meer dan 95 inschrijvingen voor grootste schaakevenement in West-Europa.

Het Open Nederlands Jeugdkampioenschap Schaken heeft nu al meer dan 95 aanmeldingen uit Nederland en daarbuiten. Zo zijn er ook deelnemers uit Azerbeidjaan, Rusland, België en Duitsland. Van 1 tot en met 6 augustus strijden op 64 velden van sporthal ’t Wooldrik in Borne zes verschillende leeftijdgroepen tot en met 20 jaar. De organisatie, stichting Caïssa, verwacht de komende twee maanden nog meer aanmeldingen en hoopt boven het aantal van 335 vorig jaar uit te komen.

Gemeente Borne

De stichting Caïssa heeft een principe overeenkomst met gemeente Borne drie jaar in sporthal ’t Wooldrik het ONJK te organiseren. De gemeente heeft een bedrag vrijgemaakt uit het stimuleringsfonds om het ONJK mogelijk te maken.. Burgemeester Welten neemt zitting in het erecomité van het toernooi. Verder is de stichting blij met de beschikbare sporthal die aan alle wensen en eisen voor een dergelijk schaaktoernooi voldoet. .De organisatie is geslaagd afspraken te maken met ondernemers rondom het toernooi. Zo is er een speciaal arrangement voor zwembad ‘t Wooldrik, het nabij gelegen Kids City en kunnen de deelnemers voordelig terecht in het Pannenkoekenhuis in Borne.

Young masters

Voorgaande jaren werd dit invitatietoernooi voor jonge schakers gehouden, de laatste keer op de universiteit Twente. Voor dit toernooi, dat gelijktijdig werd gespeeld heeft de organisatie nog geen sponsor gevonden. ’Wij zijn nog op zoek naar een sponsor voor dit onderdeel maar of dit voor dit jaar nog gaat lukken is onzeker’, aldus voorzitter Wim Arns van de organiserende stichting. Het ONJK gaat echter door want het aantal aanmeldingen is nu al groter dan voorgaande jaren.

Meer dan schaken

Stichting Caïssa organiseert rondom het toernooi tal van andere activiteiten. Naast een voetbaltornooi op donderdagmiddag door de Bornse Voetbalvereniging is er een Beach Volleybaltoernooi op dinsdag in de namiddag. Deze plannen worden nog nader uitgewerkt. Daarnaast kan de jeugd ook zwemmen in het zwembad van ’t Wooldrik. Deelnemers kunnen zich nog aanmelden op www.onjk.nl.

www.ONJK.nl.

W. Arns B. Steffens
Tel. 0619112205 Tel. 0651094102

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.