Modernisering van de FIDE

Modernisering van de FIDE

Internetconsultatie van de FIDE

Vandaag staat op de website van de FIDE een belangrijke mededeling. Het is een oproep tot internetconsultatie.

Dit instrument gebruikt de Nederlandse overheid al enige jaren, vgl.

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/internetconsultatie

En wat men ook mag zeggen van de FIDE, de bond gaat wel met zijn tijd mee. De KNSB en de regionale bonden zouden met meer dan grote belangstelling dit idee van de FIDE moeten volgen. Wellicht stimuleert het hen het middel ook te gebruiken.

Vertaling

In Al Ain, Verenigde Arabische Emiraten, heeft op 6 juni 2011 de presidentiële raad van de FIDE een verklaring uitgebracht van de president van de FIDE, Kirsan Ilyumzhinov.

Besloten is een Stichting in het leven te roepen tot modernisering van de FIDE. De stichting wordt gefinancierd met particuliere investeringen.

De president van de FIDE heeft een werkgroep (een commissie) de opdracht gegeven de ontwikkeling van het schaken in de afgelopen jaren te bestuderen, en voorstellen te doen voor nieuwe procedures, regels en voorschriften, nieuwe systemen van ratingen(berekenen, vaststellen), schaken op scholen en in het algemeen het beoordelen van alle aspecten die te maken hebben met het moderniseren van de FIDE en de schaakwereld.

De voorzitter van de commissie is:

– Kirsan Ilyumzhinov, president van de FIDE.

Leden zijn:

– Georgios Makropoulos, plaatsvervangend president van de FIDE

– Ignatius Leong, secretaris-generaal van de FIDE

– Sheikh Sultan bin Khalifa Al Nayhan, president van het continent Azië

– Silvio Danailov, president van het continent Europa

– Ilya Levitov, vicepresident van de FIDE en

– Geoffrey Borg, algemeen directeur van de FIDE.

Alle bonden, officials, spelers, scheidsrechters, trainers en in het algemeen iedereen die dat wil kan een bijdrage inzenden op de website van de FIDE waar binnenkort daartoe gelegenheid wordt geboden.

Een strategisch plan met aanbevelingen voor de FIDE tot wijziging van de Wereldschaakbond wordt aangeboden aan de Raad van Bestuur van de FIDE die in november 2011 bijeenkomt in Krakow, Polen.

Engelse versie

The FIDE Presidential Board in Al Ain, United Arab Emirates, acclaimed the announcement of FIDE President, Kirsan Ilyumzhinov to set up a Foundation for Modernisation of FIDE which will be funded by private investment.

A working Commission has been tasked by the FIDE President, with the objective of reviewing the development of chess these last years, and proposing new processes, procedures, regulations, events rating systems, chess in schools and generally reviewing all aspects related to the modernisation of FIDE and the chess world.

The Commission will be headed by the Chairman, FIDE President Kirsan Ilyumzhinov, and Commission members will be FIDE Deputy President Georgios Makropoulos, General Secretary Ignatius Leong, Continental President for Asia, Sheikh Sultan bin Khalifa Al Nayhan, Continental President for Europe Silvio Danailov, Vice President Ilya Levitov and Chief Executive Officer Geoffrey Borg.

All Federations, officials, players, arbiters, trainers and generally anyone wishing to contribute may contribute such suggestions in the next few days on the FIDE website.

A strategic plan for FIDE recommending changes to the World Chess Federation will be proposed to the Executive Board in Krakow, Poland in October 2011.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.