Filmopnamen op Schaak Challenge

Op woensdagmiddag 22 juni doen de schaakverenigingen uit Vught en Boxtel een gezamenlijke poging om zo veel mogelijk kinderen de spelregels van het schaakspel te leren. Daarvoor zijn niemand minder dan de 16-jarige topgrootmeester Anish Giri en schaakmeester en tv-presentator Hans Böhm uitgenodigd. Samen met enkele professionele schaaktrainers maken ze er een leerzame, maar vooral heel erg leuke middag van. De opzet valt bij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond zo goed in de smaak dat er opnamen gemaakt zullen worden voor een promotiefilm voor een KNSB-schoolschaakproject. Ook Omroep Dommelland komt opnamen maken.

De Schaak Challenge, zoals de middag wordt genoemd, belooft een heel feestelijke gebeurtenis te worden. De kinderen, vanaf groep 6 van de basisschool, worden ingedeeld in drie groepen: kinderen die nog helemaal niet kunnen schaken, kinderen die de spelregels al een beetje kennen en een aparte groep voor jeugdleden van de schaakclub. Alle groepen beginnen met instructie en een kennismaking met internetschaak. Daarna zitten ze al snel achter het bord om zelf te spelen. Er zijn leuke prijzen te winnen en sponsor Slim.nl, een uitgeverij van software voor scholen, heeft voor alle deelnemers als herinnering een schaakspel beschikbaar gesteld.

Overigens is de bijeenkomst ook voor ouders en begeleiders erg interessant. Voor hen is een nevenprogramma opgezet, waarbij ze vragen kunnen stellen aan Anish Giri en Hans Böhm en meteen allerlei wetenswaardigheden over de schaaksport opsteken. Vooral over de positieve invloed van de beoefening van het schaakspel op leerprestaties van kinderen is veel te vertellen.

Wilt u zelf komen kijken: regel dan even dat u een kind begeleidt. De toegang is gratis. U kunt de kinderen inschrijven via schaakchallenge.org. Daar staat ook een link naar het huidige promotiefilmpje van de schaakbond met onder andere schaakwonder Anish Giri. Opnamen van een groot interview van Omroep Dommelland met Hans Smit en mij over de organisatie van het NK en alle nevenactiviteiten (o.a. het Houtje Hoofd Helder Open en de Schaak Challenge) vind je hier.

Lees verder …

Meer informatie over het Houtje Hoofd Helder Open vind je hier.

De laatste informatie over het NK staat hier!

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.