Dames tegen heren in Spijkenisse

In Spijkenisse wordt dit weekend een weekendtoernooi gespeeld met een aardige formule. Getiteld Integratieschaak nemen dames het op tegen heren. Er wordt in drie verschillende groepen gestreden. Naast een invitatiezeskamp is er een A- en een B-groep geformeerd. In de zeskamp strijden de dames Anne Haast, Lisa Hortensius en Martine Middelveld tegen de heren Tony Zhang, Peter Ypma en Julian van Overdam.

Martine Middelveld (Foto toernooisite)

De eerste ronde ging Anne Haast met wit de mist in tegen Julian van Overdam en ook Martine Middelveld moest het onderspit delven tegen Peter Ypma. Daarmee namen de jongens een voorsprong die in de tweede ronde geconsolideerd werd. Alle partijen eindigden in remise. In de derde ronde lieten de dames zien dat er met hen niet gesold kon worden. Martine Middelveld won al spoedig een pion tegen Tony Zhang en maakte het karwei vakkundig af. Lisa Hortensius had ondertussen een remise-achtig toreneindspel waarin zij echter een aantal onnauwkeurigheden opstapelde. Toen zij ook nog in een röntgenschaakje geraakte, was het snel gedaan. Anne Haast had ondertussen hoegenaamd niets uit de opening gehaald tegen Peter Ypma die een comfortabele stelling kreeg. Nadat de dames werden geruild, stond zwart beter, maar hij wist daar geen zaken mee te doen.

De tussenstand:

De partijen tot dusver uit de invitatiegroep via de viewer:

In de A-groep lijkt de strijd los te barsten tussen Rick Lahaye, Cor van Dongen en Frank Erwich, Lukas van der Linden en Erik Both. Op het moment van schrijven hebben alleen Lahaye en Both nog geen (halve) misstap begaan.

De tussenstand aan kop van de A-groep:

(later meer)

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.