Hedinn Steingrimsson in Houtje Hoofd Helder Open

Na twee IM’s (David Miedema en Herman Grooten) en een paar FM’s heeft de eerste echte grootmeester zich ingeschreven voor het Houtje Hoofd helder Open.: IJslands kampioen en voormalig jeugdwereldkampioen Hedinn Steingrimsson.

Het Houtje Hoofd Helder Open wordt van 27 juni t/m 5 juli gespeeld in vakcollege SintLucas in Boxtel, waar tegelijkertijd het NK wordt gehouden. Door de week wordt in de avonduren gespeeld. In het weekend overdag. De speeltijden zijn zo gekozen dat half Nederland na afloop nog per trein thuis kan komen. Bovendien zijn er gedurende het toernooi drie byes mogelijk, zodat het toernooi vrijwel in ieders agenda moet passen.

Het aantal deelnemers aan het toernooi is nog erg gering. Het toernooicomité heeft daarom besloten om de A- en B-groep samen te voegen. De gescheiden prijzenpot voor spelers die zich aanvankelijk voor de B-groep hebben opgegeven, blijft gehandhaafd. Het toernooi gaat zeker door en het prijzengeld is gegarandeerd.

Alle informatie over het Houtje Hoofd Helder Open vind je op de website. Daar kun je je ook inschrijven.

Stichting Houtje Hoofd Helder

Huub van Dongen (voorzitter)

+31 411 678 685

+31 6 53 95 53 65

www.houtjehoofdhelder.nl

2 Reacties

 1. Avatar
  MvanLeeuwen 24 juni 2011

  Op de site van de KNSB staat een interview met de heer Van Dongen over het tegenvallende deelnemers aantal. Enkele (mogelijke) redenen hiervoor worden daar genoemd.

  een belangrijke reden is dat een een toernooi zijn plaats op de toernooikalender nog moet verwerven. Bijvoorbeeld: in 2006 werd het eerste HSG-open gespeeld, ook in combinatie met het NK. Toen namen 34 schakers deel (1xGM, 1xIM). Voor het komende HSG-open hebben zich al ruim 100 deelnemers aangemeld. Ook het LCT in Leiden heeft een dergelijke ontwikkeling doorgemaakt. Klein begonnen en steeds groter geworden.

  Conclusie: verwacht niet dat de eerste editie van een toernooi aan al je wensen voldoet. Een toernooi op de wedstrijdkalender krijgen is een proces van meerdere jaren. Dat is ook logisch; iemand zal zich sneller inschrijven (en bijvoorbeeld vakantiedagen opnemen) voor een toernooi dat zich al een aantal jaren heeft bewezen dan voor een toernooi waarvan je niet eens zeker weet of het wel doorgaat omdat het nieuw is. Dus meneer Van Dongen; nog een paar jaar volhouden en de kans is groot dat Boxtel over een prachtig open toernooi beschikt!

 2. Avatar
  Frans Konings 27 juni 2011

  Het idee om mensen de kans te geven na het werk te gaan schaken vond ik erg goed. Ook in combinatie met de drie bye’s.

  Ik zou dan ook meegedaan hebben, ware het niet dat de laatste partij, dinsdag 5 juli, toch overdag plaatsvindt. Dat was voor mij lastig te regelen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.