Mick van Randtwijk, Jonas Hilwerda en Siem van Dael zijn kampioenen

Mick van Randtwijk, Jonas Hilwerda en Siem van Dael zijn de nieuwe Nederlands Jeugdkampioenen van de nationale pupillendag in Roosendaal. In de respectievelijk F, G en H-categorie werden deze kanjers kampioen in een sterk deelnemersveld.

Compilatievideo van de pupillendag 2011 door Hicham Boulahfa:

Mick van Randtwijk won in de F-categorie zijn eerste zes partijen en leek onbedreigd op de eerste plaats af te stevenen. In de laatste ronde bleek de spanning echter te groot en was Jeffrey van Eek te sterk. In een knotsgekke wedstrijd won Mick eerst een dame, maar gaf die later weer weg. In een eindspel met een toren meer wist Jeffrey de speler van De Schaakmaat mat te zetten. Dat deerde Mick uiteindelijk niet om kampioen te worden.

Mick de kampioen? Ja! Sjoerd van Roon en Jeffrey van Eijk wisten ook knap op 6 punten te komen en daarmee gedeeld eerste te worden. Op weerstandspunten werd Mick echter kampioen en is dus de Nederlands Jeugdkampioen in de F-categorie. Sjoerd werd tweede en Jeffrey derde. Aliya Scholten was met 4 uit 7 het beste meisje in de F-categorie.

[update 27 juni 12.00 uur]

Uw verslaggevers hebben gemist dat de hierboven beschreven partij werd beëindigd met een discussie over aanraken-is-zetten. Met een dame voorsprong zou Mick zijn toren hebben aangeraakt, terwijl zijn dame in stond. Met een torenzet kon Mick dameverlies zelf niet meer voorkomen en zag het kampioenschap bijna aan zijn neus voorbij gaan.

[/update]

Mick van Randtwijk

Aliya Scholten

In de G-categorie stond er geen maat op Jonas Hilwerda: hij won al zijn partijen. De beslissing viel in de vierde ronde tegen Maarten Hoeneveld, die uiteindelijk tweede werd met 6 uit 7. Die partij ging lange tijd gelijk op, maar in tijdnood was Jonas de sterkte in een complex pionneneindspel en won het talent van SC de Paardensprong de partij. Gilian Honkoop speelde ook een sterk toernooi, maar verloor in de laatste ronde van Maarten. Hij eiste wel de bronzen medaille op met 5 uit 7.

Eva van Harten begon met 1 uit 4, maar knokte zich helemaal terug met drie winstpartijen. Die vechtersmentaliteit bezorgde haar de meisjestitel!

Jonas Hilwerda

Eva van Harten

In de H-categorie maakte Siem van Dael de dienst uit. De speler van Leudal was ongenaakbaar en won al zijn zeven partijen. In ronde 5 versloeg hij Lucas Nguyen en dat bleek de beslissing. Lucas won wel zijn overige partijen en werd knap tweede. Khoi Pham werd derde met 5 uit 7.

Catharina Hulleman werd met 3 uit 7 de trotse meisjeskampioen

Siem van Dael

Catharina Hulleman

De toernooi-organisatie zat zeer goed in elkaar. Er waren meer dan genoeg arbiters en er waren maar liefst 30 liveborden. Momenteel zijn alleen de partijen van de laatste ronde na te spelen, maar hopelijk komen binnenkort ook alle partijen online te staan.

De bijna 200 foto’s van het toernooi zijn terug te vinden op de fotowebsite:

Hicham Boulahfa heeft diverse interviews gehouden en wat filmpjes gemaakt:

Interview met Bente

Interview met Wolf,

Sam en Johan

Interview met Jonas en Siem

Video over tikkertje

Eindstanden toernooi:

Eindstand F-categorie

Eindstand G-categorie

Eindstand H-categorie

Toernooi-website

1 Reactie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.