Het betere ‘voetenwerk’

Schaken is psychologie. Uiteraard gaat het erom welke zetten je op het bord brengt, maar het is ook van belang hoe je instelling is tijdens de partij. Op onderstaande twee foto’s zien we dat er nog een aspect bijgekomen is, vooral bij damespartijen: de tassen!

Op de eerste foto verraden de verbeten gezichten van beide dames dat hier een partij gespeeld gaat worden op het scherp van de snede. De tassen en het voetenwerk onder de tafel laten zien dat het menens is!

N.B. De foto’s zijn van Jos Sutmuller

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.