Bosboom en Visser winnen Houtje Hoofd Heldertoernooi

Houtje Hoofd Helder…

In de ‘schaduw’ van het Nederlands Kampioenschap Schaken werd in de prachtige theaterzaal van het SintLucas het “Het Houtje Hoofd Helder Open” gespeeld.

De lijstaanvoerder na de zevende ronde, David Miedema, heeft het niet kunnen bolwerken. Hij werd tot de orde geroepen door Yge Visser, die voor de tweede maal dit toernooi tegen Miedema werd ingedeeld. De eerste keer kwam Visser te laat en hij kreeg daarom een reglementaire nul. Nu versloeg hij Miedema en kwam daarmee samen met Bosboom aan de leiding die van Steingrimsson wist te winnen. In de laatste ronde kwamen Visser en Bosboom remise overeen waardoor zij op 7 uit 9 eindigden. De enige die nog langszij kon komen was Miedema, maar die werd door een gemene truc van toernooidirecteur Huub van Dongen gevloerd. Van Dongen poetste zo zijn ongelukkig begonnen toernooi fantastisch op.

Bosboom won vervolgens de onderlinge vluggertjes van Visser zodat hij de titel kreeg toegewezen.

In de B-groep eindigden vier mensen gezamenlijk bovenaan. Het prijzengeld werd dan ook gebroederlijk gedeeld. Het waren Roland Daamen, Ramon Jessurun, Jan Toorman en Stan Heijmans.

De eindstand aan kop werd:

(later meer)

Eerdere artikelen van het “Houtje Hoofd Helder-toernooi” zijn te vinden onder deze links:

Verslag 1

Verslag 2

Foto-impressie Ab Scheel

Partijen

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.