Anish Giri wint met 20 – 0

Simultaan

Afgelopen woensdag speelde Anish een simultaan in de kerkzaal van de Hermitage Amsterdam, nadat hij dinsdag het NK in Boxtel winnend had afgesloten. Het siert Anish dat hij , als internationale topper, deze simultaan charitatief wilde spelen. Hij had nauwelijks tegenstand en dat is niet in het belang van zijn internationale schaakontwikkeling. Een andere topper had rust genomen en zich voorbereid op zijn volgende uitdaging. Maar Anish niet.

Anish wint alle 20 partijen in de kerkzaal van de Hermitage Amsterdam
Foto: Museum de Hermitage Amsterdam

Vrijkaartjes

Neem ook een eens kijkje bij de expositie Glans en glorie, een expositie over tien eeuwen kunst van de Russische-orthodoxe kerk. Museum de Hermitage Amsterdam stelt ons hiervoor vier vrijkaartjes ter beschikking. Iedereen die in aanmerking wil komen voor een vrijkaartje kan een mail sturen naar onder vermelding van Glans en glorie. Op 31 juli a.s. zullen we deze vier vrijkaartjes onder onze inzenders verloten. Voor meer informatie over deze expositie klik hier.

Interview met Anish

Voor een uitgebreid interview met Anish klik hier.

Rapidmatch tegen Jan Timman

Donderdagavond trad hij alweer op in Leiden waar hij twee rapidpartijen speelde tegen Grand Maître Jan Timman. Deze eerste partij , met wit, won hij gemakkelijk omdat Jan een pion wegblunderde en dat moet je tegen Anish natuurlijk niet doen.

De tweede partij werd door Jan, met wit, op kundige wijze gewonnen en hiermee trok hij de stand weer gelijk. Een terechte uitslag en iedereen weer tevreden. Voor een uitgebreider verslag klik hier.

Nu even rustnemen en voorbereiden voor Dortmund? Of komt rustnemen niet in Anish´ woordenboek voor?

3 Reacties

 1. Avatar
  schakeraad 08 juli 2011

  In het voorgaande artikel wordt gesteld dat Anish Giri bij de simultaan nauwelijks weerstand had en dat dat niet goed is voor zijn internationale schaakontwikkeling…….Een andere topper had rust genomen en zich voorbereid op zijn volgende uitdaging…….

 2. Avatar
  schakeraad 08 juli 2011

  Het voorgaande klinkt een tikje aanmatigend. Het was een ontspannen bijeenkomst die was ingericht naar de wensen van Giri: gezien zijn inspanningen bij het NK kon hij s’ochtends be

 3. Avatar
  schakeraad 08 juli 2011

  Slissen al Dan niet te komen en het aantal Borden werd op zijn verzoek teruggebracht.

  Ik denk dat we ons vooralsnog geen zorgen hoeven te maken over de manier waarop Giri en zijn team zich voorbereiden, daarvoor presteert hij te goed en is hij qua persoonlijkheid te evenwichtig.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.