Meer dan 180 inschrijvingen in Borne

Het Open Nederlands Jeugdkampioenschap Schaken heeft nu al meer dan 180 aanmeldingen uit Nederland en daarbuiten. Zo zijn er deelnemers uit Azerbeidzjan, Rusland, België en Duitsland. Van 1 tot en met 6 augustus strijden op 64 velden van Sporthal ’t Wooldrik in Borne zes verschillende leeftijd groepen tot en met 20 jaar. De organisatie, Stichting Caïssa, verwacht de komende maand nog meer aanmeldingen en hoopt boven het aantal van 335 vorig jaar uit te komen.

Sterke A-groep

Voor de hoogste leeftijdscategorie heeft zich oud deelnemer Christov Klein aangemeld. Hij wilde nog een keer meedoen en Christov heeft in andere toernooien al prachtige resultaten neergezet. Zo deed hij mee aan de Max Euwe Challenge mee en behaalde daar zijn meestertitel door de 2400 rating grens te passeren. Zijn huidige raiting is 2429 waarmee hij ook tevens een van de belangrijkste kandidaten is voor de titel. Ook speelt Milan Mostertman mee die onlangs 2e werd bij het Nederlands Kampioenschap, achter Lars Ootes. Natuurlijk is ook Zyon Kollen uit Enschede van de partij die vorig jaar ook kampioen werd van het ONJK in de C-groep. Bij de meisjes is Evie Warmelink van de partij die Kampioen van Nederland werd in Haarlem, eerder dit jaar

Gemeente Borne

De Stichting Caïssa heeft een principe overeenkomst met gemeente Borne drie jaar in Sporthal ’t Wooldrik het ONJK te organiseren. De gemeente heeft een bedrag vrijgemaakt uit het stimuleringsfonds om het ONJK mogelijk te maken.. Burgemeester Welten neemt zitting in het erecomité van het toernooi. Verder is de stichting blij met de beschikbare sporthal die aan alle wensen en eisen voor een dergelijk schaaktoernooi voldoet. De organisatie is geslaagd afspraken te maken met ondernemers rondom het toernooi. Zo is er een speciaal arrangement voor zwembad ‘t Wooldrik, het nabij gelegen Kids City en kunnen de deelnemers voordelig terecht in het Pannenkoekenhuis in Borne.

Young Masters

Voorgaande jaren werd dit invitatietoernooi voor jonge schakers gehouden, de laatste keer op de universiteit Twente. Voor dit toernooi, dat gelijktijdig werd gespeeld heeft de organisatie nog geen sponsor gevonden. ’Wij zijn nog op zoek naar een sponsor voor dit onderdeel maar dit zal dan voor volgend jaar zijn, aldus voorzitter Wim Arns van de organiserende stichting. Het ONJK gaat echter door want het aantal aanmeldingen is nu al groter dan voorgaande jaren.

Meer dan schaken

Stichting Caïssa organiseert rondom het toernooi tal van andere activiteiten. Naast een voetbaltornooi op donderdagmiddag door de Bornse Voetbalvereniging is er een Beach Volleybaltoernooi op dinsdag in de namiddag. Dit toernooi gaat ook door zodat de jeugd kleding mee kan nemen. Daarnaast kan de jeugd ook zwemmen in het zwembad van ’t Wooldrik. Deelnemers kunnen zich nog aanmelden op www.ONJK.nl.

W. Arns, Tel 0619112205

B. Steffens Tel 0651094102

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.