Huub van Dongen overleden

Met grote verslagenheid hebben wij vernomen dat Huub van Dongen is overleden. Wij zijn zeer geschokt en wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met dit verlies. Huub schreef vrij snel na het ontstaan van de Schaaksite enthousiast voor onze site. Hij was een schaakman in hart en nieren. Dit is een dag om niet snel te vergeten.

De afgelopen maanden was Huub zeer druk bezig met het NK Schaken 2011 en diverse andere toernooien.

Op de foto: Staatssecretaris Fred Teeven feliciteert Boxtelaar Huub van Dongen met de organisatie van het Nederlands kampioenschap schaken. (Foto: Albert Stolwijk).

5 Reacties

 1. Avatar
  Pieter de Groot 21 juli 2011

  In Vught heeft de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, mr. Fred Teeven, op 25 juni jongstleden op de opening van de Nederlands Kampioenschappen 2011 Huub van Dongen een beeltenis gegeven van Vrouwe Justitia (en niet iedereen ontvangt die, kan ik u verzekeren). Huub ontving die voor zijn onmisbare bijdrage aan de totstandkoming van die kampioenschappen.

  www.brabantscentrum.nl/Staatssecretaris-opent-NK-schaken/artikel/

  Op de borrel na afloop van de opening ontmoette ik Huub voor het eerst. Hij vertelde mij over de Schaak Challenge in Sint Lucas enkele dagen eerder, waaraan tachtig kinderen hadden deelgenomen, en over zijn schaakartikelen. Ik liet hem mijn waardering blijken voor zijn activiteiten als schaakstimulator en vertelde hem dat mensen zoals hij een grotere bijdrage leveren aan het schaken dan de meeste (groot)meesters. Het plotselinge heengaan van Huub is verschrikkelijk. Laat de grote betekenis van Huub voor het schaken een troost zijn voor zijn familie en vrienden.

 2. Avatar
  Charles Kuijpers 22 juli 2011

  Ik kende Huub tientallen jaren in de schaakwereld. Een zeer sympathieke en flamboyante man. Een vreselijk bericht. Sterkte voor zijn nabestaanden……

 3. Avatar
  Franck Steenbekkers 22 juli 2011

  Het is voor mij nog niet te bevatten dat schaakvriend en schaakstimulator Huub er niet meer is. Toen ik gisteren het verschrikkelijke nieuws te horen kreeg was het even onmogelijk om het hoofd helder te houden, nog steeds trouwens.

  Naast een unieke aimabele sympathieke schaakmaat was creatieve Huub ook iemand die door zijn inzet en kunnen veel schaakplezier gaf aan anderen.

  Ik weet zeker dat dat veel schaakliefhebber raar opkeken bij de mededeling NK schaken gaat gehouden worden in Boxtel, hoofddader van dit unieke schaakfeest was Huub! Ik voel me ondanks al mijn verdriet een bevoorrecht mens dat ik als "meeloper" in de mooie (schaak)aanbouw van zijn huis aanwezig mocht zijn bij het bedenken van de meest wilde en gekke schaakplannen. Vooral door Huub(!) werden deze plannen vervolgens nog werkelijkheid ook!

  Ik zal het missen het spontaan binnenlopen bij bijna buurman Huub.

  Ooit zullen de vele schaakvrienden van deze kanjer een erg mooi toernooi organiseren geheel in de stijl en nagedachtenis van Huub!

 4. Avatar
  Mary 22 juli 2011

  Ik bezocht regelmatig zijn blog: Schaakcolumns met boeiende analyses en aardige links. Heb er van genoten. Ik wens familie, vrienden en schakers alle sterkte toe met dit verdrietige verlies. Mary

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.