Nederland Jeugdkampioenschap schaken nu al 230 deelnemers

Op maandag 1 augustus aanstaande gaat het Open Nederlands kampioenschap schaken van start met zeker 230 deelnemers. Er zijn inschrijvingen vanuit Azerbeidzjan, Rusland, België, Duitsland en veel uit heel Nederland. Bij de opening die maandag in het begin van de middag plaats vind zullen alle aanwezigen worden betrokken. Zij kunnen stemmen en hun stem maakt uit welke kleur de speler aan het eerste bord heeft. Daarmee wordt de kleurverdeling voor alle deelnemers bepaald. Het is de 20-ste keer dat het kampioenschap in Twente wordt gespeeld, de 37-ste in totaal.

Sterke A. Groep

Voor de hoogste leeftijdscategorie heeft zich oud deelnemer Christov Klein aangemeld. Hij wilde nog een keer meedoen en Christov heeft in andere toernooien al prachtige resultaten neergezet. Zo deed hij mee aan de Max Euwe Challenge mee en behaalde daar zijn meestertitel door de 2400 rating grens te passeren. Zijn huidige raiting is 2429 waarmee hij ook tevens een van de belangrijkste kandidaten is voor de titel. Ook speelt Milan Mostertman mee die onlangs 2e werd bij het Nederlands Kampioenschap, achter Lars Ootes. Natuurlijk is ook Zyon Kollen uit Enschede van de partij die vorig jaar ook kampioen werd van het ONJK in de C-groep. Bij de meisjes is Evie Warmelink van de partij die Kampioen van Nederland werd in Haarlem, eerder dit jaar

Gemeente Borne

De Stichting Caïssa heeft een principe overeenkomst met gemeente Borne drie jaar in Sporthal ’t Wooldrik het ONJK te organiseren. De gemeente heeft een bedrag vrijgemaakt uit het stimuleringsfonds om het ONJK mogelijk te maken.. Burgemeester Welten neemt zitting in het erecomité van het toernooi. Verder is de stichting blij met de beschikbare sporthal die aan alle wensen en eisen voor een dergelijk schaaktoernooi voldoet. De organisatie is geslaagd afspraken te maken met ondernemers rondom het toernooi. Zo is er een speciaal arrangement voor zwembad ‘t Wooldrik, het nabij gelegen Kids City en kunnen de deelnemers voordelig terecht in het Pannenkoekenhuis in Borne.

Meer dan schaken

Stichting Caïssa organiseert rondom het toernooi tal van andere activiteiten. Naast een voetbaltornooi op donderdagmiddag door de Bornse Voetbalvereniging is er een Beach Volleybaltoernooi op dinsdag in de namiddag. Dit toernooi gaat ook door zodat de jeugd kleding mee kan nemen. Daarnaast kan de jeugd ook zwemmen in het zwembad van ’t Wooldrik. Ook wordt er een raindrop chess toernooi gehouden. Deelnemers kunnen zich nog aanmelden op www.onjk.nl.

www.ONJK.nl.

W. Arns B. Steffens

Tel 0619112205 Tel 0651094102

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.