Nederlands Jeugd kampioenschap schaken zonder Christov Klein

Op het allerlaatste moment heeft Christov Klein zich afgemeld voor Open Nederlands Kampioenschap schaken voor de jeugd. Dit vanwege persoonlijke omstandigheden. Daarmee raakt het toernooi een van de favorieten kwijt voor de titel van de hoogste leeftijd categorie. Milan Mostertman die onlangs 2e werd bij het gesloten Nederlands kampioenschap heeft nu op papier de beste papieren voor dit kampioenschap, dat volgende week maandag begint.

Maandag 1 augustus aanstaande start het grootste jeugdtoernooi van West europa met 240 deelnemers. Er zijn inschrijvingen vanuit Azerbeidzjan, Rusland, België, Duitsland en veel uit heel Nederland. Bij de opening die maandag in het begin van de middag plaats vind zullen alle aanwezigen worden betrokken. Zij kunnen stemmen en hun stem maakt uit welke kleur de speler aan het eerste bord heeft. Daarmee wordt de kleurverdeling voor alle deelnemers bepaald. Het is de 20-ste keer dat het kampioenschap in Twente wordt gespeeld, de 37-ste in totaal. Het toernooi duurt de hele week tot en met zaterdag 6 augustus als de huldiging van alle kampioenen plaats zal vinden.

W. Arns

Tel 0619112205

B. Steffens

Tel 0651094102

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.