Konstantin Landa ongedeeld winnaar in Vlissingen

De Russische grootmeester Konstantin Landa heeft de vijftiende editie van het HZ schaaktoernooi op zijn naam geschreven. De Rus behaalde een overwinning op Erwin L’Ami en doordat Jan Smeets verloor is de Rus de ongedeelde winnaar. De Nederlandse grootmeesters bleven met lege handen gedesillusioneerd achter.

L’Ami wilde er met de zwarte stukken wel voor gaan tegen Landa. Met een kwaliteitsoffer dacht hij wel wat uit te kunnen richten, maar er bleek weinig aan de hand en Landa kwam vervolgens steeds beter te staan. Het eindspel met een toren tegen een loper was uiteindelijk niet meer te houden voor L’Ami. Jan Smeets had nog langszij kunnen komen, maar dan had hij van de Duitse nummer één Arkadij Naiditsch moeten winnen. Even leek er een stunt in te zitten, nadat Smeets onder de druk uitgekomen was. maar de tijdnood ging hem parten spelen. Uiteindelijk kreeg Smeets een nul op het rekest. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.