Fransen fietsen door Groningen

Xavier Bedouin is een internationaal meester uit Frankrijk en is de enige deelnemer in de jaarlijkse traditionele meestertienkamp van Café Atlantis uit Groningen die in alle voorgaande edities acte de présence gaf. Maandag 8 augustus start in het Groningse Jannes van der Wal denksportcentrum de eerste lustrum-editie van dit gezellige toernooi waarin normen gescoord kunnen worden. Kansrijke spelers voor de eindzege zijn dit jaar onder meer uit Frankrijk de al eerder genoemde IM Bedouin en IM Romain Picard, die beiden al op zondag arriveerden en meteen van een belangrijk Nederlands vervoermiddelgebruik maakten: de fiets!

Het was een fraai gezicht om in fietsstad Groningen de twee Fransen te zien fietsen met hun koffers achterop naar hun verblijfsadres. Sterkste Nederlander (rating) is FM Floris van Assendelft die nog maar een paar ratingpunten verwijderd is van de meestertitel. Naast nog een vijftal landgenoten die op zoek gaan naar een norm nemen er in de hoofdgroep ook nog deel FM Alan Tate (Schotland) en IM Yochanan Afek (Israël). Meester Afek zal tijdens het toernooi ook al traditioneel een studie-workshop verzorgen. Met daarnaast de catering van Bureau Chapeau en de snelschaaktoernooitjes in Café Atlantis zal deze editie opnieuw geslaagd zijn. Zie website.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.