De analyse deel 3 (ONJK 2011)

Aanvalluh!!! Jawel jongens. We hebben het natuurlijk wel over het ONJK. En als we het over het ONJK hebben, dan hebben we het over aanvalluh. Waar ouders en begeleiders bij voetbal altijd met volle teugen genieten van het voetbal bij de F-jes, aangezien die critters van ze als een soort kudde buffels zich voortbewegen over het veld in de buurt van de bal, hebben wij bij schaken altijd de snorkels die als een soort Wickie de Viking met hun samuraizwaard op pad gaan om zoveel mogelijk stukken te mollen van hun tegenstander. Dit doen ze zonder ook maar enige traan te laten als ze zelf onder vuur genomen worden. In mijn ogen is de jeugd de koning van de counterattack 🙂 We gaan naar een briljante partij kijken uit ons kamp.

Trainers door het hele land spitten altijd door de partijen heen na afloop van het ONJK, om te kijken wat voor creatieve vondsten de jonge schavuiten nu weer uit hun hoge hoed toveren. Gelukkig worden ze nooit teleurgesteld 🙂 De ÊÊn brengt een nog grotere glimlach op trainers hun gezichten dan de ander. Trainers gebruiken de tactische trucs dan weer voor hun database met schaakopgaven om mee te geven als huiswerk aan allemaal andere kinderen door heel het land. Je zou je verbazen hoeveel opgaven van de stappenmethodes wel niet van het ONJK vandaan komen!! Doe je dus volgend jaar mee met het ONJK en wil je beroemd worden met een diagram in het stappenboek, ga dan als de sodemieter op commandotraining en aanvalluh! Ome Cor kijkt mee! Alles voor de eeuwige roem jongens 🙂 Zet hem op! Lees verder op de website van S.V. Spijkenisse…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.