Persbericht: Derde Haije Kramer en Waling Dijkstra toernooien in Leeuwarden

De Koninklijke Schaakclub “Philidor 1847” te Leeuwarden organiseert van vrijdag 18 tot en met zondag 20 november 2011 voor de derde maal een combinatie van een toernooi tussen Friese toppers en een open internationaal toernooi in de provinciale bibliotheek Tresoar in Leeuwarden. In de Haije Kramer Vierkamp strijden de Friese (groot)meesters Sipke Ernst, Jan Werle, Daan Brandenburg en Migchiel de Jong om de hoogste eer. Voor het open Waling Dijkstra-toernooi hebben zich tot dusver de sterke grootmeesters Yuri Solodovnichenko (Oekraïne), de Rus Alexandre Danin en de Bulgaar Vladimir Petkov ingeschreven. Dat veld zal in de komende maanden nader ingevuld worden met (groot)meesters en ambitieuze regionale spelers.

In het eminente Friese historische en letterkundige centrum Tresoar, recht tegenover de markante Oldehove, viert Philidor Leeuwarden met dit dubbelevenement haar 164-jarig bestaan. De Haije Kramer Vierkamp is vernoemd naar de legendarische Friese schaakmeester Haije Kramer, met het Waling Dijkstra-toernooi wordt de Friese maecenas herdacht die gedurende lange tijd, van 1939 tot 1981, schaakevenementen organiseerde in Friesland, waaronder een flink aantal Nederlandse kampioenschappen.

Dit open toernooi is extra gastvrij voor jeugdschakers. Deelname is gratis voor spelers tot en met 17 jaar. Voor hen worden speciale jeugdprijzen uitgeloofd en de organisatie kan eventueel bemiddelen bij het krijgen van logies.

Voor verdere informatie: zie de website www.philidor164.nl, mail: , of bel Eddie Scholl: 058-2137769 of Juko Schoonhoven: 06-53332649.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.