Erwin l'Ami klasse apart in Gouda

Erwin l’Ami winnaar Houtman Open Schaakkampioenschap van Gouda

Het negentiende (Houtman) Open Schaakkampioenschap van Gouda leverde een indrukwekkende winnaar op. Erwin l’Ami bleef in de sterkste groep al zijn concurrenten voor en legde met 6,5 punt uit 7 partijen beslag op de ongedeelde eerste stek. De Woerdense internationale grootmeester kon zich, na zes achtereenvolgende overwinningen, zelfs permitteren om in de slotronde snel remise te spelen tegen de verrassende David van Kerkhof.

Het toernooi, dat in de seniorcategorieën A, B en C in totaal 164 deelnemers uit alle windstreken kende, kende een reeks verrassingen. Niet-speltechnisch was de last minute-verhindering van Daniel Fridman, de eerdere meervoudig winnaar van het OK Schaken Gouda. De topfavoriet liet vrijdagmiddag weten, geen kans te zien om tijdig vanuit Siberië in Nederland te arriveren. Van een andere orde, maar ook enigszins bizar, was de afmelding van Hans Böhm. Zijn uitleg: ,,Sorry, maar ik heb de halve finale in een tennistoernooi bereikt en die kan ik niet laten schieten. Zoiets is me nooit eerder gelukt….." Lees meer…..

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.