A1 speelt gelijk, A2 wint

Zukertort 1 laat Purmerend glippen (door Lody Kuling)

De seizoensouverture van het eerste vond dit jaar plaats in Purmerend. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen werd in het seizoen 2009-2010 met 5hlf-4hlf gewonnen. Sindsdien heeft Purmerend zich echter weten te versterken met grootmeester Dimitri Reinderman. Deze zomer roerde Zukertort Amstelveen zich echter voor het eerst in jaren ook weer eens op de transfermarkt; Stan van Gisbergen keerde terug op het oude nest en nam Fitzgerald Krudde mee vanuit Nijmegen. Op papier was zodoende weer een spannende wedstrijd te verwachten.

Bij binnenkomst gebeurde er direct iets vreemds. Sander werd door de teamleider van Purmerend apart genomen voor een onderonsje. Enigszins vertwijfeld keerde hij hiervan terug. De voorzitter van Purmerend bleek donderdag overleden te zijn en enkele spelers schenen hier nogal last van te hebben. Daarom stelden zij voor om 10 remises te doen. Na kort overleg met de op dat moment aanwezige spelers werd echter besloten om dit niet te doen. We zijn er nu toch al en Hadden ze ons niet eerder kunnen contacteren, dan hadden we de wedstrijd kunnen uitstellen waren de meest gehoorde argumenten. Desalniettemin wil ik hierbij nogmaals ons medeleven betuigen.

Na een minuut stilte ging de wedstrijd van start. Al snel concludeerde ik samen met Jelmer dat de gebruikelijke stellingen weer op het bord stonden bij Matthew (Lb5 siciliaans), Sybolt (4-pionnen aanval), Sander (modern/Pirc) en Jelmer (Frans). Fitzgerald had een onbekend zijvariantje, maar aan zijn lichaamstaal te zien zullen we dat binnenkort ook als een gebruikelijke stelling betitelen. Jelmer was als eerste klaar na iets minder dan twee uur. Remise, want, zo beweerde Jelmer, er gebeurde er niet zoveel. Zelf was ik niet veel later klaar, 17 zetten bleken genoeg om mijn tegenstander te laten capituleren. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.