Charlois Europoort 2 – Souburg 3-5

CE 2 redt het niet tegen Souburg

Helaas heeft CE2 niet de 1e wedstrijd in winst kunnen omzetten, ook een gelijkspel zat er niet meer in.

Als eerste was John Leer klaar aan bord 2. John baalde na afloop flink, hij gaf zomaar 2 pionnen weg in een beter eindspel, waardoor dat eindspel niet meer te houden was. Sascha aan het 1e bord snoepte weliswaar een pionnetje, maar helaas niet genoeg doorgerekend. Resultaat was stukverlies met compensatie 2 pionnen. Niet genoeg om een remise te houden, netjes afgemaakt door de tegenstander. Jaap aan bord 4 redde de eer met een nette overwinning. Mat met paard/toren+pion. Invaller John vd Laar (merci voor de invalbeurt) kwam goed uit de opening, echter dan komt het middenspel/eindspel. Dit speelde de tegenstander beter dan John.

Kresna op 5 had de enorme pech door in een file te staan, hierdoor had Kresna een flinke tijdsachterstand. Gedurende de partij werd de achterstand ingelopen, echter moest er geforceerd worden, Koning stond niet op het juiste veld. De combinatie van toren,dame+paard was er 1 te veel.

Jesus op 7 pakte het 2e punt van de dag. Een aanval op zijn koningstelling sloeg niet door, stuk voorsprong en een aftrekaanval op de dame was voldoende.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.