Charlois Europoort 3 – HWP Haarlem 2 4½-3½

Derde sleept overwinning weg voor de poorten van de hel

We zouden het wel even doen, winnen van promovendus HWP 2…..

Het liep echter geheel anders. Het begon met een remise nadat mijn tegenstander en ik een aantal theorie zetjes op het bord hadden gebracht. Een aantal borden stond toen al erg goed en ik had hier en daar al een paar punten geteld. Invaller Gijsbert scoorde een punt na zijn tegenstander met een kleine combinatie in het late middenspel te hebben verschalkt. Toen ging het echter al vrij snel mis.

Arjen die een prima stelling opgebouwd had vanuit de opening verslikte zich waarop zijn tegenstander een venijnige counter plaatste en het resterende eindspel met ijzeren hand uitschoof. De standen op de andere borden kantelden toen ook enigszins. Cor had een goede stelling met een pion vóór zien verzanden in een remiseachtig toreneindspel. Invaller Ab had moeten toezien dat zijn tegenstander net naar een ongelijk loper eindspel had weten te vluchten. Nancy was in een slecht eindspel terecht gekomen waar ze een pion had moeten inleveren en bij Marc was er zelfs een stuk van het bord verdwenen waar hij dan nog wel 2 pionnen voor had maar er wel uitzichtloos uitzagLees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.