De eerste klap is ………..

Op de maandag voorafgaand aan de eerste competitieronde werden op de KNSB-site de opstellingen van de KNSB-teams gepubliceerd. Op papier bleek LSG de nummer zeven van de meesterklasse. De eerste tegenstander, HMC Calder, had zich in tegenstelling tot de meeste andere teams, versterkt en was nu op papier nummer drie. Kortom de eerste wedstrijd zou zwaar worden, mede ook omdat Edwin zou ontbreken (Edwin en Linda gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon, Benjamin !). En tsja dan zie je op de dag zelf ook nog een speler de zaal betreden die niet in de opstelling staat.

Anish Giri bleek nog lid te zijn van HMC en was bereid gevonden in te vallen voor de afwezige Niels Ondersteijn. Het krachtsverschil werd daarmee opgekrikt tot bijna 100 ELO-punten gemiddeld per bord. Sommige teams zouden dan bang worden. LSG, zoals het verleden al geleerd had, niet. Juist tegen oppermachtige teams komt regelmatig het beste in de LSG 1 spelers naar boven.

De wedstrijd begon op het oog rustig. De partij van Mark tegen Benjamin Bok eindigde al na ruim een uur spelen in remise, maar op het bord gebeurde toch wel het een en ander. Nog geen kwartier later was ik zelf in mijn partij in het derde tot winst gekomen, en dus kon ik vervolgens toch de verrichtingen van het eerste van nabij volgen.

Een eerste blik op de borden stemde mij al direct erg tevreden. Met name op de borden vier tot en met zes zag het er goed uit. En daar werd inderdaad ook hard toegeslagen. Met name het naspelen van de partijen van Arthur en Eelke kan ik aanbevelen. Eelke zorgde er niet alleen voor dat de stukken van Miedema niet tot ontwikkeling kwamen, hij bouwde ook een vernietigende aanval op. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.