Jubileumboek Schaakclub Haren

Vorig jaar bestond Schaakclub Haren – in 1915 opgericht als Dam- en schaakclub Haren – 95 jaar. Ter gelegenheid daarvan is een jubileumboek uitgegeven met de titel "Op een haar na eeuwig schaak…".

Het boek is tot stand gekomen door de geweldige inzet van oud-bestuurslid Egbert Vos die over een lange reeks van jaren materiaal heeft verzameld. Daarbij ging hij niet over één nacht ijs. Hij bezocht nabestaanden van leden en oud-leden op zoek naar foto’s en verhalen.

Opmerkelijk is bijvoorbeeld het materiaal verzameld uit de Tweede Wereldoorlog.

Naast het verhaal over de geschiedenis van de club bevat het boek een selectie van ook voor buitenstaanders interessante artikelen die verschenen in het clubblad "De Harener Toorn".

Grafisch ontwerper Esther Ris heeft het boek prachtig vorm gegeven. Het is een gebonden uitvoering met een stoffen omslag, voorzien van goudopdruk.

Het formaat is A4 en het omvat 268 pagina’s.

Een fraai jubileumboek en een aanrader voor alle schaakliefhebbers met affiniteit voor het verleden. Een competitie die niet goed liep door het grote aantal afgebroken partijen: het is nu niet meer voor te stellen. En de discussies – nog in de jaren 80 – om het roken tot 21.30 uur te minimaliseren.

Het boek, in een bescheiden oplage gedrukt, is te koop voor Euro 29,75 exclusief verzendkosten.

Bestellingen graag richten aan

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.