RSR Ivoren Toren 2 – BSG 2 5-3

Déjà vu

Zaterdag 17 september trapte team 2 het nieuwe KNSB-seizoen af in een thuiswedstrijd tegen het Bussumse BSG 2. Een kleine drie jaar geleden, op 13 december 2008, werd deze wedstrijd ook gespeeld, en van de spelers uit die eerste wedstrijd, welke met 3½-4½ verloren werd, waren 5 van RSR en 4 van BSG er weer bij, gelukkig wel allemaal tegen een andere tegenstander. En net als toen zijn de teams op papier weer aan elkaar gewaagd.

Aan bord 5 was Paul T. als eerste klaar. In zijn rentree als basisspeler in de KNSB kwam hij met zwart niet verder dan remise (½-½). De volgende met een uitslag was Leo de Jager aan bord 7. Hij had tijdens de partij niet in de gaten dat hij met dezelfde kleur tegen dezelfde tegenstander aan het spelen was als in de eerste wedstrijd van team 3 (tegen De Pionier Hellevoetsluis) vorig seizoen in RSB 1A. Zijn tegenstander had het overigens wel in de gaten. In ieder geval kwam dezelfe opening op het bord, en in tegenstelling tot vorig seizoen, toen Leo won, moest hij dit keer in remise berusten; zijn tegenstander maakte uiteraard niet nog een keer dezelfde fout (1-1). Bij Philip (bord 1, zwart) ging het vervolgens afgrijselijk mis. Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.