RSR Ivoren Toren – Eindhoven 8-2

RSR 1 boekt monsterzege tegen Eindhoven 1

Op zaterdag 17 september heeft RSR 1 de grootste overwinning van de afgelopen vijf jaar geboekt tegen Eindhoven 1 tijdens de eerste ronde van de KNSB-competitie. Het werd maar liefst 8-2. Ieder jaar lijkt de poule waarin we zitten steeds sterker worden vanwege versterkingen die anderen teams haalden. Desondanks in de doelstelling uiteraard om wederom niet te degraderen. Eindhoven was net als ons op papier een van de zwakkere teams, dus het team kreeg van mij de opdracht een ruimere overwinning te boeken dan vorig seizoen (5½-4½) en Joost Ruit in het bijzonder dit keer niet te verliezen tegen Eindhoven. De twee opdrachten werden keurig uitgevoerd, dus hierbij de welverdiende complimenten voor de spelers van de teamleider!

Het verloop van de wedstrijd ging als volgt. Terwijl alle borden nog bezig waren kreeg Joost Ruit (3) een remiseaanbod. Ik had het idee dat Joost ietsjes minder stond, terwijl de andere borden wel ok leken, dus mocht van mij het aanbod aannemen. Maar Joost dacht zelf dat zijn stelling wel prima was (hij zal vast wel gelijk hebben) en speelde toch door. Voor de wedstrijd gaf Oscar (1) nog training waarbij hij uitlegde dat je in de geweigerd Damegambiet met zwart je kort gerokkeerde koning veilig staat, dus soms kun je wel veroorloven een pionnetje offeren voor initiatief. En wat gebeurde in de partij tegen FM Bas van de Plassche? Oscar offert een pion op b7 en na 15 zetten werd zijn tegenstander verpletterd (dit terwijl zijn tegenstander al bijna de volle twee uur had verbruikt, terwijl Oscar relatief zeer weinig bedenktijd nodig had), dus 1-0 voor ons. Zie ook het partijfragment.

Vervolgens kreeg Jos in een veelbelovend loper tegen paard eindspel remise aangeboden en dit werd uiteraard geweigerd. Later werd er in de zaal ineens “Oh schaak” o.i.d. geroepen. De tegenstander van Dolf (5) liet zich namelijk per ongeluk foppen waarbij zijn koning en dame door een paard werden gevorkt, dus 2-0. Ondertussen verloor Stijn (10) ook pardoes zijn Dame, terwijl hij zo goed uit de opening kwam en zelfs een kwaliteit won. Maar omdat Stijn nog wel een toren en een paard als compensatie had was het zeker nog niet per se verloren. Bij Joost Ruit werd het uiteindelijk toch remise, 2½-½.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achter laten.