Voerendaal toont meer Ausdauer dan Rotterdam

In de eerste ronde van de KNSB-competitie stond voor Voerendaal een uitwedstrijd naar Rotterdam op het programma. Vroeger werd Rotterdam ruim gesponsord door Volmac, nu is er minder geld beschikbaar maar het team is nog altijd een van de favorieten voor de landstitel. Het blijft verheugend te zien dat het veel clubs toch nog lukt om in deze economische malaise sponsoring te vinden om een goed team te kunnen betalen. Niet alleen in de Meesterklasse, maar ook in de lagere klassen. En Passant uit Bunschoten is bijvoorbeeld een inspiratiebron voor iedere club, en laat zien dat je niet per se in de grote stad hoeft te zitten om een rijk verenigingsleven en sportief succes te hebben. Ook door ieder jaar weer verder te bouwen, met behulp van vele vrijwilligers en sponsoren, kun je heel veel bereiken. Voerendaal prijst zich gelukkig met een aantal sponsoren die voor een flink aantal jaren hebben toegezegd, zodat lokale spelers als Tom Bus, Oscar Lemmers, Christian Braun, Patrick Driessens en de invallers uit het tweede team op een hoger niveau kunnen acteren dan zonder die hulp mogelijk was geweest.

Op het eind van de wedstrijd kreeg ik een deja vu. Mijn voorbereiding bestond onder andere uit het aanschouwen van de Jackie Chan film “The Forbidden Kingdom”. Natuurlijk overwonnen de helden alle problemen na uit vele uitzichtloze situaties ontsnapt te zijn. Ook Rotterdam leek op weg naar de bekende ontsnapping uit het jongensboek. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.