Goede seizoenstart SVD 1

De kop van het seizoen is er af en SV Doetinchem is goed begonnen: ASV 3 werd verslagen en dat zonder onze topspeler Kees Nederkoorn, die andere verplichtingen had. Nu moet gezegd dat onze tegenstanders maar liefst drie 2000+-spelers misten, waardoor de ‘ratingbalans’ in ons voordeel uitsloeg

Bert, onze supersub, vierde zijn invalbeurt met een remise. Hij zondigde tegen de belegen schakerswijsheid ‘sla nooit op b2, zelfs niet als het goed is’. In dit geval was het wel heel erg goed, maar hij wist er toch weinig van te bakken en nam bijtijds remise.

Marius trof in Kees Sep een tegenstander die met de witte stukken niet vooruit te branden bleek, met remise als onvermijdelijk resultaat.

Zelf was ik met wit wel degelijk vooruit te branden, maar helaas met als rampzalig gevolg het bezit van maar liefst vier geïsoleerde pionnen, waarvan één dubbel, en een opengeharkte koningsstelling. Dat ik het nog remise wist te maken moet worden toegeschreven aan de duistere krachten in de sport (en aan het welkome geknoei van de geachte tegenstander).Lees verder…

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.