Hugo ten Hertog op de drempel van titel

Er hangt een grote sensatie in de lucht bij de de Europese jeugdkampioenschappen. Hugo ten Hertog uit Utrecht staat op de drempel om Europees kampioen te worden. Hij deelt bij de jeugd tot en met 18 jaar na acht ronden de eerste plaats met Grandelius (ZWE) en Moiseenko (RUS), allen met 6┬Ż punt. Beide concurrenten spelen tegen elkaar, Ten Hertog neemt het met wit in de laatste ronde op tegen IM Kanarek (2440).

De tussenstand is nu:

Als de uitslagen gunstig uitvallen, kan Hugo wel eens op de hoogste trede van het podium komen te staan. We gaan het vandaag zien, u kunt het volgen op de toernooiwebsite .

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportco├Ârdinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

2 Comments

  1. Avatar
    Gast123 november 09, 2011

    Jammer dat het niet lukte voor Hugo maar hij stal de show op zijn 10e zag ik m spelen en dat maakte een grote indruk maar k vind dat de talentencoach( Thomas Willemze)eigenlijk net als de pupillen ook talent moeten hebben waarom is zn knoeier de talentencoach? ik zag zijn partijen welis echt een doffe ellende.

  2. Avatar
    Gast123 november 09, 2011

    Ik win met 2vingers in de neus van die aap (de Talentencoach

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.