HMC 2 onderuit in en tegen Wageningen

Het tweede is er niet in geslaagd een matchpunt mee terug naar Den-Bosch te nemen. Vooraf werd de wedstrijd tegen Wageningen gezien als wedstrijd waarin matchpunten mogelijk waren: weliswaar hadden zij sterkere topborden, maar in het midden en in de staart was het verschil minimaal. De tactiek was dus ook om in de bovenste helft de schade beperkt te houden en aan de onderste borden te scoren. Het liep net allemaal even anders: de hoogste 5 borden maakten 2,5 punt, maar de onderkant liet het afweten en haalde slechts 1 uit 5. Het resultaat was dus een 6,5-3,5 nederlaag, een uitslag die gezien de partijen terecht is: Wageningen was gewoon beter. Een rondje langs de borden:

Op bord 1 speelde Brent tegen Jan Timman. Ik was hier wel blij mee: niet dat ik me veel illusies maakte over het resultaat, maar het is toch leuk om een keer tegen zo iemand te spelen. De opening verliep rustig en ik kwam best aardig te staan. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.