Terechte trots (LSG 1 – HMC 1)

Sinds 17 september weten we hoe het voelt om met een van de sterkste, zo niet de allersterkste opstellingen uit onze clubgeschiedenis (het teamgemiddelde was bijna 2450) te verliezen. Als U het wilt weten – het voelt niet goed. Maar hebben we iets te klagen? Nee. In het Denksportcentrum van Leiden zaten we op geen enkele moment in de wedstrijd en ere wie ere toekomt, LSG kwam deze middag geweldig voor de dag.

Zeker, de spelers schokken zich een hoedje toen Nederlands kampioen Anish Giri doodleuk de speelzaal betrad, maar de Leidenaren zijn genoeg door de wol van de Meesterklasse geverfd om zich door dit soort ‘details’ niet van de wijs te laten brengen. Al vaker maakten zij het kampioenskandidaten bijzonder lastig en dat was dit keer niet anders.

Evenwicht

Debutant Benjamin Bok liet na een uur spelen het eerste halfje voor ons aantekenen. Tegen Mark van der Werf liep een scherp openingsgevecht vanuit het Engels uit op grootscheepse afruil en een potremise eindspel Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.