Ernst bovenaan in Oslo

Goed nieuws uit het Skandinavië. In het Oslo Chess International doet een groepje van Nederlandse spelers het meer dan uitstekend. Er zijn weliswaar nog niet zoveel ronden gespeeld, maar na vier ronden prijkt de naam van GM Sipke Ernst (zie foto Jos Sutmuller) bovenaan de stand. De Fries, heeft 3½ uit 4 en hij speelt vandaag tegen de in Nederland woonachtige Brit Matthew Sadler.

Die partij is live te volgen. Een andere speler uit Groningen, Sergej Tiviakov heeft 3 punten, evenals de jeugdige David Klein. Met weer een halfje minder doen IM Gerard Welling en Sander van Eijk ook volop mee in de top van het toernooi.

De tussenstand na 4 ronden:

We zijn benieuwd waar dit eindigt! Het toernooi is verder te volgen via de toernooisite

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde kunnen een reactie achter laten.