8e Open snelschaaktoernooi van Promotie om de Breugembokaal

Op zaterdag 15 oktober, wordt in Zoetermeer het 8e Open snelschaaktoernooi van Promotie om de Breugembokaal plaats. Vorig jaar was grootmeester Mathew Sadler ongenaakbaar en kon als eerste buitenlander zijn naam in de bokaal laten zetten.

Op veler verzoek is het speeltempo verhoogd. Had je vorig jaar nog 10 minuten per persoon partij, dit jaar is dat teruggebracht tot 5 minuten. Bijzonder is dat je elke ronde twee keer tegen dezelfde tegenstander speelt, een keer met wit en een keer met zwart.

Er wordt volgens het Zwitserse systeem in twee groepen gespeeld. Groep A is voor spelers met een rating van 1700 en hoger, groep B voor spelers met een rating van 1800 en lager. Spelers met een rating tussen 1700 en 1800 kunnen kiezen in welke groep zij willen uitkomen.

Het toernooi begint om 10.30 uur (aanmelding tot 10.15 uur) en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor jeugdspelers tot 18 jaar en studenten.

Er zijn vijf geldprijzen in beide groepen. De eerste prijs in groep A bedraagt 225 euro, in groep B 125 euro. Voor de HSB-kampioen ligt bovendien een prijs van 75 euro plus een wisselbeker te wachten.

Aanmelding bij Ruurd Kunnen: liefst per email (), of anders telefonisch via nr. 06 50 241 765.

Zie verder: www.svpromotie.nl/toernooi2011/opentoernooi.html

Met vriendelijke groet,

Jaap van den Berg

Voorzitter Schaakvereniging Promotie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.